måndag 26 april 2010

Fuerteventura "Lång Version" del 1

Måndag 12/4
Todays the day är det första jag tänker när jag blir väckt av Magnus klockan 03:30 på Måndags morgonen.
Alla väskor står i trappnedgången och väntar på att bli nerburna till bilen.
Klär på mig det allra lättaste vilket blev ett par hängiga gråa joggingbyxor,en tunn vit tunika och en svart munkjacka tillsammans med ett par Vita fina Fred Perry skor och en snygg friis och Company väska.
Mp3:erna är nedpackade och nu sitter vi alla fyra färdiga i bilen tidigt på morgonen,jag är så nervös och förväntansfull att jag nästan inte kan sitta still, det här är det jag väntat på såå länge.
Väl i bilen sitter vi och pratar om att våra klasskompisar snart ska stiga upp och börja sin vardagliga rutin inför skol veckan och här i bilen sitter vi och är på väg till Landvetter för att flyga klockan 08:00.
Det är en pirrig känsla vi alla känner när vi stiger ut ur bilen på Landvetters långtidsparkering och känner den kalla luften som vi om några timmar kommer att slippa,alla utom Neo som somnat i bilen.
Vi packar ut väskorna och sätter dem på bagage vagnen och rullar iväg, nu är vi på väg.
Incheckningen går bra och nu är det bara att vänta på att vi ska få bli bordade
Jag och mamma passar på att kila in på toaletten och när vi kommer tillbaka och ska ta några kort med systemkameran ser vi att hela objektivet är snett, visst skulle det hända just nu när vi ska till Fuerteventura. just idag.. suck.
Magnus bestämmer sig för att göra ett försök att knixa tillbaka det då den bara fastnat i fel läge så att Autofokusen ska fungera, vi får objektivet i rätt läge så att AF funkar men det gör den bara i vissa lägen, den ska vi få lämna in på besiktning så dem får ta en titt.
Strax innan 08:00 blir vi bordade och får gå in på flyget.
I min flygstol ligger alla taxfree produkter som vi beställt, däribland En Solkräm,läppglans och bodylotion från Hawain Tropic.
Hela flygturen går bra och vi landar efter 5 timmar på Puerto del Rosario och jag springer genast på toaletten på flygplatsen innan bagaget hinner komma.
Så fort vi får vårat bagage rullar vi ut i värmen till bussen som ska ta oss till Las Playitas Resort, Las Playitas ApartHotel.
Så fort vi kommer ut i värmen så finns det ingen som inte ler, vi är alla jätteglada och det finns inte ett enda bekymmer, inte ens min mobil som jag tappade bort hemma i Sverige stör oss.
Allt är så himla skönt och nu svettas man bara med våra varma Sverige kläder vi åkt i.
Från Puerto del Rosario tar bussen oss till ett stopp innan vi hamnar på Playitas Aparthotel 40minuter senare.
Vi checkar in och packar upp väskorna,jag och Daniel springer genast ner till polen, innan vi hinner ner till polen möter vi Stockholms gängen som anlänt.
Vi lägger våra handdukar och kläder på en solstol och hoppar i vattnen och bara njuter av att vara här.
Senare på kvällen inviger vi Resturangen La Bodega, dem hade jättegoda pizzor.
Kvällen börjar krypa allt närmare och den första kvällen är väldigt skön och jag tror vi alla somnade direkt när vi la oss.

Tisdag 13/4
Upp med gryningen och handla all frukost mat som fanns i butiken nere vid receptionen,så blev det i allfall för mamma och Magnus
Neo, jag och Daniel låg och fick sova en stund innan mamma kom och väckte oss.
Frukosten är redan uppdukad på balkongen som har utsikten rakt ut till havet,det är helt underbart vackert att sitta och äta frukost och se solen lysa över havet som finns rakt framför en, tror nog inte någon skulle tacka nej till det! ;)
Som alla barn vill göra så fort man är utomlands är ju att springa ner till polen för att sola och bada, lika väl jag och Daniel.
Så vi packar med oss solkräm,mp3:er,tidningar, en boll och handukar,ner med hissen,Upp för trapporna,ner för trapporna, springa rakt fram. då var man framme, det kan ju inte ha varit mer än 100 meter?
hela dagen går åt till att äta mat, äta glass,bada och sola, det kunde inte varit mycket bättre!


Onsdag 14/4
Vaknade upp och drog bort det stora draperiet som skymde den stora balkongdörren och till min besvikelse är det moln överallt. suck..
Mamma hade tydligen bestämt sig för att vi skulle åka in till stan och gå där inne när det ändå inte var badväder. det var ju inte så jätte populärt utav mig och Daniel som hade förväntat oss sol och bad den här dagen.
Det första jag gjorde på morgonen var att sätta på BBC World och får se att det är en vulkan på Island som fått ett utbrott och gjort så att flygtrafiken fått stoppas,yes tänker jag, och nog även alla andra i familjen också.
Blir ändå så att vi tar bussen in till stan Grand Tarajal. Neo charmar busschafören genom att säga "Hola" och när busschafören svarar "Hola, como esta amigo?" så blir Neo helt chockad, fast såklart,han hade kanske inte tänkt sig att han skulle svara honnom när han sa Hola! :)
Fem minuters bussfärd och så är man framme i den lilla,utomlands aktiga stan Grand Tarajal.
När vi väl kommer fram så har molnen gått bort och vi har in princip sol hela dagen,men det blåste dock ganska mycket.
Fick med mig en Rosa nesesär som hade en liten spegel på insidan. har på senaste tid börjar gilla rosa mer och mer? dock har inte den rosa färgen dominerat helt, bara lite rosa ljus,rosa mattor,rosa nesesärer osv.. ;)
Lunchen åt vi ute på en restaurang som låg precis vid stranden. Beställde en hamburgartalrik och till min stora förväntat fick jag in en gigantisk hamburgare med både ägg och allt möjligt i.. :p Hemma på hotellet blir vi inte förrän runt klockan 5, och då hann jag,Daniel och Ebba bada en stund.
Ebba är från Stockholm och är ett år yngre än mig,alltså född -96. en helt underbar rolig tjej.
Vi hängde ihop hela veckan från onsdagen och vi båda hoppades på att vi skulle få stanna så länge som möjligt pga vulkanutbrottet på Island
Ebba bodde granne med oss fast med hissen mitt emellan så vi träffades i princip hela tiden. :)
Vi slutade dagen med att äta på La bodega som blev våran favorit resturang för veckan.

Torsdag 15/4

På torsdags morgonen skiner solen och det är helt klar blått på himlen, dock blåser det enormt mycket.Det brukar ju iof blåsa på fuerteventura eftersom det är en ö,men inte så här mycket sa typ varenda reseledare.Som tur var fick vi våra solstolar som låg på en perfekt plats där det inte blåste så mycket.Hela dagen låg vi och solade och badade, hur härligt är inte det då.på torsdagen gick även Mamma och Magnus och hyrde en bil så att vi skulle kunna åka upp till dem riktig fina stränderna i Corallejo på fredagen.På kvällen åt vi som vanligt på La bodega, dem hade jättegod mat där.

(bilder kommer senare)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar